• Incendis forestals i
    altres pertorbacions
  • Projectes destacats
  • Notícies

L’actual context de canvi climàtic fa incrementar el risc dels incendis forestals i altres pertorbacions naturals. Els boscos i les seves funcions ecosistèmiques, però també els assentaments i les infraestructures del territori estan exposats a l’impacte dels incendis d’alta intensitat alhora que el risc d’esdeveniments extrems augmenta.

Des del CTFC treballem en la gestió del risc d’incendi des d’una perspectiva integrada, tan en l’àmbit de l’ecologia del foc, les cremes prescrites, la regeneració post incendi com en la planificació, governança i cultura del risc, amb la finalitat d’aconseguir uns boscos i paisatges més adaptats i resilients a la pertorbació. 

Altres pertorbacions i riscos naturals que afecten als ecosistemes i medi natural com les plagues i malures (processionària del pi,  xancre del castanyer, escaldat del suro  i altres patògens de pinedes i frondoses) , allaus, ventades o inundacions són també objecte del nostre treball.  També prestem atenció a les interaccions entre pertorbacions.

Projectes destacats /
 FIRE-RES
FIRE-RES /

Innovative technologies and socioecological- economic solutions for fire resilient territories in Europe

logotip CTFC
4DBIOC
4DBIOC /

Control biològic de malalties forestals

logotip CTFC
Firelogue
Firelogue /

Let the dialogue begin

logotip CTFC
PREVAIL
PREVAIL /

PREVention Action Increases Large fire response preparedness

logotip CTFC
Notícies /
Subscriu-te
al nostre newsletter
Dona't d'alta al nostre newsletter i podràs seguir de primera mà totes les novetats del CTFC.